Att turista med tåg och buss

Ta tåget till fjällen eller till Berlin
Snälltåget tar dig mellan Malmö och Stockholm året runt. Under vintern, sommaren och tidig höst går Snälltåget hela vägen från Malmö via Stockholm till Jämtlandsfjällen och på våren, sommaren och hösten kan du åka med oss till Berlin. Till Blekinge, Jönköping, Växjö och till flera fjälldestinationer kan du resa vidare med våra egna anslutningsbussar – Snälltåget på väg. www.snalltaget.se

Tag plats i den moderna turistbussen  

Ekman Resor har en flotta av moderna och mycket bekväma turistbussar för resor runt i Stockholm och till ett antal intressanta resmål i vårt land och i andra länder.
För mer information.  www.ekmanresor.se

Upplev Skåne med tåg
Res hur mycket du vill i hela Skåne från 15 juni till 15 augusti. Res tillsammans eller dela biljetten när du inte använder den. Perfekt för dig som vill spara bensinkostnader, slippa parkering och samtidigt resa mer hållbart jämfört med bilen i sommar. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om sommarbiljetten. Den gäller från onsdagen den 15 juni (vecka 24) till måndagen den 15 augusti (vecka 33). Det vill säga i hela 62 dagar. Biljetten aktiveras automatiskt den 15 juni. Priset på sommarbiljetten är 749 kronor. Använder du den varje dag reser du för cirka 12 kronor om dagen.
www.skanetrafiken.se

Var och när går tågen på Inlandsbanan?
Inlandsbanan trafikeras från Mora i söder till Gällivare i norr. Ett tåg går från Östersund på morgonen ned till Mora, där det vänder och går tillbaka till Östersund. I Mora är det anslutning med SJs tåg till/från Stockholm.
Norr om Östersund trafikeras linjen med ett tåg som går från Östersund på morgonen och ankommer Gällivare på kvällen. Ett annat tåg går från Gällivare på morgonen med ankomst Östersund på kvällen. I Östersund är det anslutningar till SJ-tågen till och från Stockholm.
Läs mer

Tips för en dagsresa
Lämna storstadens jäkt för en dag i Mariefred. Bilresan från Stockholm tar mindre än en timme. Upplev småstadsidyllen och de historiska tågen på den smalspåriga järnvägen. En resa med under ånga tur och retur Läggesta tar mindre än en timme. Har man gott om tid, så förlänger man resan och åter till Taxinge.
Läs mer